Cégtörténet

A Díjbeszedő Faktorház Zrt.-t – a törvényi előírásoknak történő megfelelés érdekében – 1998-ban a Díjbeszedő Holding Zrt. alapította, és jelenleg a Magyar Posta Zrt. 100%-os közvetett tulajdonát képezi.

A Díjbeszedő Faktorház, mint pénzügyi vállalkozás, kezdetben az anyacég által a saját budapesti közüzemi partnerei részére 1993 óta végzett – lejárat előtti – követelésvásárlási tevékenységét folytatta alaptevékenységként. Társaságunk szolgáltatási palettáját 2003-ban bővítette lejárt követelések vásárlásával. Elsőként hitelintézetektől vásárolt lejárt lakossági portfoliókat, majd a távközlési és regionális közüzemi szolgáltatókra is kiterjesztette új üzletágát, mely tevékenységet 2014-ig bezárólag folytatott.

A Díjbeszedő Faktorház Zrt. jelenleg a budapesti közüzemi partnerei számára végzett folyamatos követelésvásárlási tevékenységével egyedülálló szolgáltatást nyújt a magyar piacon. A 2023. évben a budapesti közüzemektől, lejárat előtt saját kockázatra megvásárolt követelések névértéke meghaladta a 86 Mrd Ft-ot.

1998 óta a budapesti közüzemektől hozzávetőleg 1300 milliárd Ft névértékű lejárat előtti követelést vásárolt meg Társaságunk, amely évente több mint 750 ezer háztartás részére kibocsátott összesen 13 millió darab számlakövetelésből származik.

Társaságunk kiemelt figyelmet szentel az információbiztonságra, ezért 2007-ben megszerezte az ISO 27001 minősítést, melyet azóta is folyamatosan fenntart.

Társaságunk a Magyar Faktoring Szövetség tagja, illetve 2010-ben csatlakozott a Magatartási Kódexhez.